Yess het metselwerk is klaar!!

Vandaag hebben de mannen van Lubbers Tienstra het metselwerk afgerond. We zijn erg blij met het resu...

Dooi!! Er kan weer gemetseld worden :D

De afgelopen tijd heeft de bouw stil gelegen vanwege de vorst. Zojuist hebben we gehoord dat ze deze...

Voorlopig ligt de bouw stil

Helaas voor ons is het weer omgeslagen en de vorst ingevallen. Het metselwerk van ons huis is nog ni...

Fingers crossed! Wel of niet?

Vandaag zijn ze begonnen met het lijmwerk op de 2 etage. Onder het dak komen 2 slaapkamers. Omdat er...

Laatste metselwerk

Er wordt sinds vorige week woensdag weer volop aan ons huis gewerkt! De mannen van Lubbers en Tienst...

 • Yess het metselwerk is klaar!!

  woensdag, 15 februari 2012 18:16
 • Dooi!! Er kan weer gemetseld worden :D

  maandag, 13 februari 2012 10:04
 • Voorlopig ligt de bouw stil

  maandag, 30 januari 2012 20:13
 • Fingers crossed! Wel of niet?

  vrijdag, 27 januari 2012 16:11
 • Laatste metselwerk

  donderdag, 26 januari 2012 16:24

Yess het metselwerk is klaar!!

Vandaag hebben de mannen van Lubbers Tienstra het metselwerk afgerond. We zijn erg blij met het resultaat! 
Maandag zijn ze gelijk begonnen met het metselwerk en was er al behoorlijk wat werk verzet maar nu is dan eindelijk het metselwerk helemaal klaar en kan er een begin worden gemaakt met het dak.
We zijn dan ook ontzettend blij!
Morgen of maandag gaan ze beginnen. Voorlopig zijn de weerberichten goed. Alls alles goed gaat zal het dak over 2 a 3 weken helemaal klaar zijn. Binnenkort dus weer nieuwe updates!  

Metselwerk klaar

Dooi!! Er kan weer gemetseld worden :D

De afgelopen tijd heeft de bouw stil gelegen vanwege de vorst. Zojuist hebben we gehoord dat ze deze week al weer beginnen met metselen!
We hielden rekening met enkele weken vertraging door de vorst, maar dit lijkt dus nu mee te vallen. Als ik de weerberichten bekijk dan kunnen we de komende dagen wel behoorlijk wat regen verwachten maar geen vorst, het zit dus mee! 
Het dak zal dan volgende week geplaatst gaan worden :D We zijn natuurlijk onwijs blij dat er weer verder gewerkt kan worden aan onze woning want we zijn erg benieuwd hoe ons huis er 'bijna' af uit zal zien.

Onze buren zijn in de tussentijd nog wel bij de huizen gaan kijken en zodoende kregen we te horen dat het glas voor onze woning al is geleverd. Bedankt voor de foto :) Dat wekt de verwachting dat de levering van de kozijnen in ieder geval volgens planning zal zijn. Het plaatsen hopelijk ook!

De kozijnen staan op de planning voor week 9/10. Of dat gaat lukken weten we niet, maar nu deze week het metselwerk afgemaakt wordt zou het goed kunnen.

Bij de buren kan er inmiddels gevoegd worden. Het metselwerk van hun woning is al enige weken helemaal af en ook het dak zit er al een paar weken op. Ik heb me laten vertellen dat het voegwerk erg veel verschil maakt dus uiteraard zijn we ook erg benieuwd naar deze verandering.

Verder moeten we nog langs de keukenboer om de installatietekening op te halen, de kraan uit te zoeken en nog een wijziging van de kookplaat door te geven.
De keuken hebben we al lange tijd geleden uitgezocht, achteraf hadden we daar best wat langer mee kunnen wachten, maar het was wel zo prettig om de keuken gelijk in de budget-berekening mee te kunnen nemen. Kortom wordt vervolgd! Binnenkort weer foto's en updates :D

Het glas is al geleverd

 

 

 

 

 

Voorlopig ligt de bouw stil

Helaas voor ons is het weer omgeslagen en de vorst ingevallen. Het metselwerk van ons huis is nog niet af wat tot gevolg heeft dat ook het dak niet kan worden geplaatst.
Natuurlijk zijn we erg teleurgesteld en denken we was er maar wat eerder begonnen of wat meer tijd besteed aan onze woning, maar dat verandert allemaal niets aan de situatie.
We rekenen zeker op enkele weken vertraging en hopen dat de 'schade' ergens in het traject weer ingehaald kan worden.
Deze vertraging is voor ons extra zuur omdat er in de weken dat er geen vorst was er 7 weken niet gemetseld is aan onze woning en het juist hier op dit moment allemaal op vast zit. 
We hebben begrepen dat de dooi een week moet aanhouden alvorens er weer gemetseld gaat worden. Pas al het metselwerk af is kan er een begin worden gemaakt met het dak en uiteraard kunnen ook de kozijnen niet geplaatst worden en dit alles zal ook weer gevolgen hebben voor het voegen en uiteraard de hoeveelheid vocht in de woning. Al met al onwijs balen en een grote teleurstelling.
We hopen dat het feit dat ons huis al lange tijd geen dak heeft en dus lange tijd is bloot gesteld aan weer en wind niet al teveel nadelen zal hebben.
We hebben er in ieder geval een behoorlijke kater van en wachten het bericht van de aannemer dat ze weer gaan beginnen af. 
Als ze weer kunnen beginnen verwachten we wel dat het snel zal gaan. Het dak van onze woning ligt namelijk al klaar en er hoeft niet heel veel meer gemetseld te worden.

Het laatste wat is gedaan is het lijmwerk op de zolder. Natuurlijk hebben we even bovenop ons huis gestaan om te kijken. Als ijsklontjes zijn we weer naar beneden gekomen, wat was het koud!!!  We zullen het blog weer updaten als er nieuws is. 

Overloop zolder
 

Fingers crossed! Wel of niet?

Vandaag zijn ze begonnen met het lijmwerk op de 2 etage. Onder het dak komen 2 slaapkamers. Omdat er gelijmd werd kon er niet gemetseld worden.
1 zijde van ons huis is helemaal opgemetseld, maar de voor- en achterzijde en andere zijkant moeten nog. Na het bekijken van de weerberichten voor volgende week wachten we in spanning af of het wel gaat lukken om volgens planning woensdag te beginnen met het dak.
De weerberichten voorspellen vorst, de hele week dus wie weet kan er volgend weekend weer geschaatst worden.
We balen natuurlijk wel van de onzekerheid want de plaatsing van het dak en het afkomen van het metselwerk is iets waar we al enige tijd naar uitkijken.

Het huis zelf begint in ieder geval steeds meer op een huis te lijken en we zijn blij met het resultaat!

Lijmwerk 

Laatste metselwerk

Er wordt sinds vorige week woensdag weer volop aan ons huis gewerkt! De mannen van Lubbers en Tienstra werken hard door aan ons huis en we zijn dan ook erg blij met de vorderingen en hun inzet. Waarschijnlijk ronden zij maandag het laatste metselwerk af.

De metselaars die eerder aan ons huis hebben gewerkt hebben wij helaas niet meer gezien. We wilden ze namelijk nog te kennen geven dat we erg blij zijn geweest met hun inzet en het afgeleverde werk. Dus bij deze bedankt voor jullie harde werk en inzet! We zijn blij met het resultaat.

Gelukkig hebben we nog steeds geluk met het weer, volgende week schijnt het te gaan vriezen. Op dit moment hebben de mannen de steigers tot het hoogste punt opgebouwd en moet er nog een laatste helft van de bovenverdieping gemetseld worden. Ook kregen we vandaag een telefoontje van de aannemer dat het dak volgende week wordt geplaatst! Het loopt dus allemaal keurig volgens de planning!

Het dak van onze buren is inmiddels helemaal af. Het geheel is erg mooi geworden! Het is ongelofelijk om te zien hoe snel het allemaal kan gaan. De volgende stap is het voegen en dan het plaatsen van de kozijnen. We kunnen natuurlijk niet wachten tot het zover is en het weer er niet meer toe doet :)

Metselwerk bijna af

Zie hieronder het huis van onze buren :) Door de welstandseisen mocht er geen geglazuurde dakpan gebruikt worden. Wij vinden zelf de edel-engobe dakpan een mooi alternatief. De plaatsing van de kap maakt echt onwijs veel verschil voor het aanzien van de woning. Ineens staat er een mooi groot huis, het huis lijkt echt veel groter dan voor het plaatsen van het dak!

Huis van de buren helemaal af

Meerstad | Meerstad online

Copyright © 2011 Powered by Solid Case BV